Moravská pekárna

Morávka je tradiční, ručně vyráběný, kváskový chléb (žitno-pšeničný). Peče se v klasických parních pecích, díky kterým jsou bochníky správně propečené a mají pořádnou kůrku.

Kváskové pečivo se připravuje se bez použití droždí - kynutí chleba zajišťuje kvásek, který se připravuje jen z mouky a vody – přirozeným procesem mléčného kvašení. Dnes se běžně konzumuje pečivo vyrobené s pomocí droždí a různých chemických přísad a aditiv, jako jsou stabilizátory, regulátory chuti a podobně. Zdraví není absolutně prospěšné. Zatěžuje trávení….

Kváskový chléb je zdraví prospěšný. Jeho konzumace podporuje zdravou střevní mikroflóru a zabraňuje přemnožení zdraví škodlivých mikroorganizmů. Probiotické kultůry posilují imunitu, zlepšují peristaltiku střev a předcházejí zácpě.

 

Žádné produkty od výrobce Moravská pekárna nebyly nalezeny....